Op zoek naar een methodeschool voor jouw superheld?

Dan ben je bij ons aan het juiste adres!
Je kan elke dag naar het secretariaat komen om je kind in te schrijven. Een afspraak maken is handig. Als je eerst even belt met Ann Willems, onze secretaresse, zul je niet voor een gesloten deur staan. Zowel voor het inschrijven van kleuters als voor kinderen van de lagere school kan je terecht bij Ann in het gebouw van de lagere school in de Elzenstraat.

Een kind is ingeschreven in onze school als de ouders schriftelijk instemmen met ons pedagogisch project en ons schoolreglement.
Bij de inschrijving zullen we je vragen stellen betreffende de organisatie van het ouderlijk gezag, de gezinssamenstelling, de verblijfsregeling, … . Kortom, alle info die we nodig hebben om de administratieve schoolfiche van uw kind in orde te brengen. We gaan ervan uit dat beide ouders instemmen met de inschrijving. Indien we op de hoogte zijn van het niet-akkoord van één van beide ouders, kunnen we jouw kind niet inschrijven.

Aanmelden en inschrijven

Inschrijven Sprankel methodeschool JenaplanOnze school werkt met voorrangsperiodes. Zo hebben we een voorrangsperiode voor broers en zussen, kinderen van personeel en voor het systeem van dubbele contingentering. Tot slot voorzien we ook een periode voor leerlingen die geen deel uitmaken van de voorrangsgroepen.

De juiste data vind je o.a. terug op een nieuwsbericht van onze website en op de website van de gemeente: www.houthalen-helchteren.be.

Is jouw kind ingeschreven in onze kleuterschool, dan moet je hem of haar niet opnieuw inschrijven bij de overgang naar het eerste leerjaar.

Capaciteit

Onze school moet haar maximumcapaciteit wettelijk vastleggen.
Dit is voor de kleuterschool 140 kinderen en voor de lagere school 210 kinderen.

Graag een rondleiding in onze school?

Je bent van harte welkom om nader kennis te maken met onze school.
Tijdens een kennismakingsgesprek en rondleiding krijg je informatie over de school en nemen we een kijkje in de nestgroepen. Om een afspraak te maken, kan je contact opnemen met de directeur van de school, Christos Pistolas: e-mail of telefonisch.

Wij kijken ernaar uit om jou en je kind binnenkort te mogen begroeten!

Meespeeldagen

Wij organiseren ook meespeeldagen voor de instapkleuters en dit net voor ieder instapmoment.
Kom naar onze meespeeldagen, telkens op een vrijdag van 11 uur tot 12 uur. Proef alvast de sfeer! Hiervoor inschrijven is niet nodig.

Data:
  • 23 oktober 2020