‘The place to be’ voor ontwikkeling, ontspanning en opvoeding

Midden in een oase van groen, ligt onze methodeschool SPRANKEL. Zowel de kleutervilla’s als de klassen van de lagere school behoren tot ons cultureel erfgoed. Ze getuigen van een rijk mijnverleden. De speelplaatsen zijn ruim en uitdagend.
Ze nodigen uit tot samen spelen, samen ontdekken en samen sporten.
kleuterschoolSprankelachterlagereschoolSprankelevenwicht

Maar er is meer!
SPRANKEL is een onderdeel van een unieke, verkeersvrije kindcampus in Houthalen. Naast onze jenaplanschool vind je er ook een kinderdagverblijf voor de allerkleinsten, een sporthal met een rijk aanbod van sportactiviteiten, voor- en naschoolse opvang, een tekenacademie, een speelpleinwerking, huiswerkbegeleiding, ...

Voordeel voor het kind:
Een kindvriendelijke site waar je als kind je veilig kan verplaatsen tussen school, opvang, sport, kunst en spelactiviteiten.

Voordeel voor de ouder:
Op één campus kan je veilig en autovrij:

• je peuter brengen en ophalen aan de crèche (3 maanden - 2,5 jaar)
  • je kind brengen naar of halen van de voor-en naschoolse opvang (2,5 – 12 jaar)
  • je kind zelfstandig laten gaan naar huiswerkbegeleiding, sportactiviteiten, de tekenacademie en de opvang (6 tot 12 jaar)
Je kind kan kiezen uit een brede waaier van ontwikkelingskansen, ontspanning en opvang. Op deze campus kan hij of zij na de schooluren onder begeleiding of zelfstandig, veilig van de ene activiteit naar de andere gaan. En dit zonder dat je er als ouder steeds voor moet zorgen dat je kind gebracht of gehaald wordt.

Op dit moment is er :
  • voor- en naschoolse opvang tot 18.30 uur
  • de tekenacademie na schooltijd op dinsdag en donderdag
  • 4 x per week huiswerkbegeleiding
  • speelpleinwerking op woensdag- of zaterdagnamiddag
  • de sporthal met allerlei sportactiviteiten
  • Chiro op zondagnamiddag

In de nabije toekomst komt er nog:
  • een crèche
  • een verkeersparcours
  • een wandelpark met educatieve spelpanelen