Opvang

• Middagpauze van 12.15 uur tot 13.20 uur
eetzaalkleuterschoolSprankel
SPRANKEL organiseert zelf opvang tijdens de middagpauze en deze is gratis.

De kleuters hebben hun eigen eetzaal en op zonnige dagen wordt er zelfs gepicknickt op de terrasjes aan hun klas.

De lagere schoolkinderen eten gezellig in hun klas met hun nestleider.
Als de boterhammen op zijn, is het de hoogste tijd om samen buiten te spelen!
Vanaf 12.30 uur wordt het buitenspel begeleid door een team van externe vrijwilligers en leerkrachten.

Natuurlijk mogen kinderen tijdens de middagpauze ook naar huis gaan. Hiervoor vragen we schriftelijke toestemming van de ouders.

Vrijwilliger zijn bij SPRANKEL, ook iets voor jou? Ga dan zeker naar de rubriek ‘Interesse’ en klik op ‘Vrijwilligerswerk’.

• Naschoolse activiteiten
SPRANKEL is een onderdeel van een kindcampus. Kinderen kunnen hier niet alleen schoollopen, maar ook deelnemen aan leuke naschoolse activiteiten. Voor meer info raadpleeg zeker onze rubriek ‘Kindcampus’.

• Voor- en naschoolse opvang
Werkende ouders hebben vaak nood aan opvang buiten de schooluren. Het gemeentebestuur organiseert voor- en naschoolse opvang voor alle kinderen van SPRANKEL in een klaslokaal van de kleuterschool. Dit is de klas met de gele deur.
Je kan er elke schooldag terecht vanaf 7 uur, maar je moet er wel op tijd voor inschrijven. Op aanvraag kan je vroeger terecht bij de opvang, zelfs al vanaf 6.30 uur. Ook naschools is er, op aanvraag, de mogelijkheid om in de opvang te blijven tot 18.30 uur.

Vergoeding
Voor de juiste tarieven kan je terecht bij de onderstaande contactpersonen.

Contactpersonen
  • Sophie Neyt en Patricia Vincken coördineren de buitenschoolse kinderopvang.
  • T: 011 49 23 63
  • sophieneyt@houthalen-helchteren.be